nieuws

Huren lager door gebrek hoogwaardig logistiek vastgoed

Warehousing

Huren lager door gebrek hoogwaardig logistiek vastgoed

Er is een tekort aan hoogwaardig logistiek en industrieel vastgoed op zowel de beleggingsmarkt als de gebruikersmarkt. Hierdoor verbeteren de aanvangsrendementen en dalen de gemiddelde vraaghuurprijzen, meldt Vastgoedmarkt dat zich hierbij baseert op de laatste Benelux Industrial and Logistics Rents Map van vastgoedadviseur Colliers International.

Logistiek vastgoed blijft volgens Colliers in trek bij beleggers, de aanvangsrendementen hebben zich bijna overal positief ontwikkeld. De locaties op de as Rotterdam – Venlo en de luchthaven Schiphol hebben nog steeds de beste rendementen. Hier geldt echter dat het aanbod beperkt is en vooral buitenlandse beleggers zeer actief zijn op deze locaties.

Huurprijzen dalen in N-Brabant

De huurprijzen van logistiek vastgoed daalden verder vergeleken met een half jaar geleden, blijkt Benelux Industrial and Logistics Rents Map die Colliers International voor de derde keer uitbrengt. De meeste locaties in Noord-Brabant maakten een daling door van de huurprijzen, net als de havens van Rotterdam en Amsterdam. Een belangrijke reden is het tekort aan hoogwaardig vastgoed op deze locaties waardoor de gemiddelde vraagprijs wordt bepaald door de lagere huurprijzen van minder courant vastgoed.

Gronden rondom Schiphol schaars

Schiphol daarentegen, zo constateert Colliers, zag de huurprijs licht stijgen en ook in logistieke hotspot Venlo herstelde de huurprijs flink. Op Schiphol is de luchthavengebonden markt zo specifiek en zijn de gronden schaars zodat dat de huren hier hoog blijven.

In België blijven de prijzen voor topklasse gebouwen over het algemeen stabiel in alle regio’s. Voor oudere, bestaande gebouwen staan de prijzen sterk onder druk en worden, bijvoorbeeld, langere huurvrije periodes meer en meer toegepast.

Reageer op dit artikel