nieuws

Crepa richt nieuw magazijn van DuFor Ressins in

Warehousing

Het nieuwe magazijn waarin DuFor Ressins big-bags met polymeren opslaat, is door Crepa ingericht. De inrichting bestaat uit de levering en plaatsing van Mecalux palletstellingen met Sentry aanrijbeschermers en A-Safe kunststof aanrijbeveiligingen. Voor het intern transport deel heeft Crepa een smallegangentruck, een Caterpillar elektropallettrucks, een Caterpillar elektrische driewiel heftruck en een Tennant veegmachine geleverd.

Crepa richt nieuw magazijn van DuFor Ressins in

De big-bags met polymeren worden onder andere in bulk aangeleverd. Op locatie worden ze door DuFor opgezakt. De Caterpillar elektrische driewiel heftruck met kantelaar wordt gebruikt om de inkomende- en uitgaande goederen te behandelen.

De inkomende big-bags worden door een pallettruck met lange vorken naar het magazijn getransporteerd, waarna deze door de smallegangentruck naar de juiste locatie wordt gebracht. De goederen zijn specifiek in kwaliteit en hoeveelheid; de te laden goederen worden dan ook getransporteerd door een pallettruck die beschikt over een weegsysteem zodat inzichtelijk is wat er geleverd wordt.

Veiligheid belangrijk

Tijdens de bouw is het magazijn ingericht met Mecalux palletstellingen. Veiligheid speelde daarbij een belangrijke rol. Crepa uit Rijswijk heeft in dat kader er voor gezorgd dat de looppaden duidelijk zijn aangegeven met belijningen, kwetsbare locaties beschikken over A-safe en Sentry beschermers. Om het hele pand schoon te houden is er een Tennant zit-veegmachine geleverd door Crepa.

Focus op eigen specialiteiten

DuFor Resins is opgericht in 1994, in eerste instantie als handelsbedrijf in allerhande kunststoffen en chemische producten. In 2008 is het bedrijf uit het Gelderse Zevenaar overgenomen. In 2009 is het roer drastisch omgegooid en is het bedrijf van handelsonderneming omgevormd naar een onderneming die zich alleen nog richt op de ontwikkeling en verkoop van haar eigen specialiteiten.

Granulaat voor bakjes en folies

Bovendien wordt er sindsdien niet meer gefocust op allerhande kunststoffen, maar zijn de ontwikkelingen nu alleen nog gericht op kunststoffen die onder de chemische benaming Polyesters vallen. Het product dat DuFor levert aan klanten is granulaat en is meestal verpakt in bigbags van 1.100 kilo. Dit granulaat is grondstof voor bedrijven die het verwerken tot kunststof verpakkingen zoals bakjes, folies, flessen of technische onderdelen zoals tandwielen.

Reageer op dit artikel