nieuws

Webwinkel Fab.com huurt voormalig Edco dc

Warehousing

Fab.com, een Amerikaanse webwinkel voor designproducten, heeft onlangs een distributiecentrum gehuurd van circa 23.750 vierkante meter op logistiek bedrijvenpark Flight Forum. De eigenaar van het dc is groothandelsorganisatie Edco, meldt Propertynl. De komst van Fab.com levert volgens de gemeente Eindhoven 450 extra arbeidsplaatsen op.

Webwinkel Fab.com huurt voormalig Edco dc

De ruimte op logistiek bedrijvenpark Flight Forum kwam vrij doordat de handelsonderneming een nieuw distributiecentrum liet bouwen in Deurne.

Fab heeft gekozen voor dit logistiek bedrijvenpark bij Eindhoven vanwege de strategische ligging nabij de A2 en A67 en de gunstige bereikbaarheid van België en Duitsland.

Tien miljoen leden in 29 landen

Fab.com is een nog jonge online lifestyle winkel en behoort volgens eigen zeggen tot de snelst groeiende e-commerce sites ter wereld. Met 175.000 leden vanaf haar start in juni 2011 beschikt zij nu over meer dan tien miljoen leden in 29 landen wereldwijd. Fab.com heeft ondertussen zeshonderd medewerkers in dienst en verkoopt per minuut 5,5 producten in zijn webwinkel.

Bedrijf lijdt verlies

De etailer moet echter ook veel investeren in naambekendheid, aanbiedingen en herhaalaankopen, waardoor het verlies flink is opgelopen, meldt Retail Detail afgelopen week. Het totaal zou momenteel op negentig miljoen dollar (ongeveer 68 miljoen euro) liggen, met dit jaar alleen waarschijnlijk een verlies van vijftig miljoen dollar (ongeveer 38 miljoen euro), aldus Retail Detail.

Reageer op dit artikel