nieuws

Tekort logistieke locaties dreigt voor Schiphol

Warehousing

Er dreigt op middellange termijn een tekort aan locaties voor grootschalige logistiek in de Schipholregio.

Tekort logistieke locaties dreigt voor Schiphol

Dat blijkt uit onderzoek (zie bijlage) dat adviesbureau Ecorys heeft uitgevoerd op verzoek van JOMO vastgoed. Als de grotere vraag naar logistieke terreinen werkelijkheid wordt, is het geplande aanbod ontoereikend en dreigt op termijn een tekort aan locaties te ontstaan van ongeveer 200 hectare.

2020-2030

Het Rotterdamse adviesbureau heeft voor de berekening een methodiek toegepast die rekening houdt met de trends en ontwikkelingen binnen de sector. Ecorys concludeert dat de vraag naar logistieke terreinen in de periode 2020-2030 groter is dan waar rekening mee wordt gehouden door overheden in het zogeheten Plabeka-onderzoek. Ook stelt Ecorys dat overheden soms ten onrechte locaties meetellen die niet voldoen aan de eisen die gesteld worden door grootschalige logistiek.

Prologis

Bram Verhoeven van Prologis voorziet eveneens een dreigend tekort voor  Schiphol. Hij stelt in het magazine Logistiek van september: “Er is weer extra ruimte nodig, bovendien wordt meer naar de lange termijn gekeken, waarbij ook serieus wordt gekeken naar de regio Schiphol.” In hetzelfde artikel zegt hij dat er nog weinig modern logistiek vastgoed beschikbaar is in de goede logistieke hotspots. Hoewel Schiphol een iets andere rol heeft volgens Verhoeven stelt hij: “Ook daar zien we de transacties oplopen.”

Lees het hele artikel met Bram Verhoeven in het septembernummer van Logistiek

Abonneren

U wilt een abonnement op Logistiek Magazine? Kijk hier voor een speciale aanbieding.
Een gratis abonnement op onze Logistieke Nieuwsbrief vindt u hier.

Reageer op dit artikel