nieuws

Sinterklaaspakken verloren bij brand in loods

Warehousing

Bij een felle brand in een loods aan de Vlotlaan in Monster zijn sinterklaaspakken, kostuums en decorstukken voor dinnershows verloren gegaan. In het pand zat ook een transportbedrijf gevestigd.

Sinterklaaspakken verloren bij brand in loods

De brand brak rond 4 uur uit en werd opgemerkt door een voorbijganger. In de loods van entertainmentbedrijf Wonderland kon de brandweer pas na 7.30 uur, toen de vlammen hoog uit het pand sloegen, beginnen met blussen.

Omdat de brand, die gaande weg is opgeschaald tot ‘zeer groot’, diep in het pand zat is een sloopkraan ingezet om brandende stukken naar buiten te trekken en ze daar vervolgens te blussen. Om 11.30 werd het sein brandmeester gegeven. Het pand moet als verloren worden beschouwd.

Transportbedrijven

Aan de Vlotlaan in Monster zijn verschillende transportbedrijven gevestigd. In het pand waar de brand uitbrak zat ook een transportbedrijf gehuisvest. Een aantal vrachtwagens kon nog op tijd naar buiten worden gereden.

Post distributiecentrum

De brand heeft ook een onverwacht gevolg voor een deel van de inwoners van het Westland. Een distributiecentrum voor post ligt in het gebied wat lange tijd niet mocht worden betreden. Daardoor zal een deel van het Westland vandaag geen post bezorgd krijgen.

Later vandaag is het bedrijventerrein weer vrijgegeven evenals de N211. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Reageer op dit artikel