nieuws

Nokia verhuist distributie naar Tilburg

Warehousing

Telecombedrijf Nokia Solutions and Networks (NSN) verhuist haar distributieactiviteiten naar Tilburg. Het Finse bedrijf neemt in oktober haar intrek in drie hallen (33.000 vierkante meter) van een nieuw Europees distributiecentrum in Tilburg, op bedrijventerrein Vossenberg West II. De logistieke operatie van NSN wordt uitbesteed aan DB Schenker Logistics Nederland. Het gaat om een contract voor drie jaar.

Nokia verhuist distributie naar Tilburg

Dat bevestigt Bart Coenen, Senior Vice President BU Contract Logistics bij DB Schenker Logistics Nederland. De logistiek dienstverlener laat momenteel een nieuw logistiek centrum bouwen op Vossenberg West.

Koppeling barge terminal

NSN heeft haar warehouseactiviteiten momenteel nog ondergebracht bij DHL in Roosendaal. Eerder werd bekend dat dat contract dit najaar afloopt. Volgens Coenen heeft het telecombedrijf onder andere voor DB Schenker gekozen vanwege de ‘aangeboden oplossing op de strategisch gelegen locatie in Tilburg, gecombineerd met de duurzaamheid van het pand en een goede prijsstelling.’ “En er is een koppeling mogelijk met de naastgelegen barge terminal. Binnenvaart en wegvervoer zijn voor onze klant een goede combinatie en waardevol in het kader van ecologisch verantwoord ondernemen.”

Dc is nog in aanbouw

Het duurzame pand is momenteel in aanbouw. Eind augustus werd het hoogste punt bereikt. “NSN heeft op basis van een tekening voor dit pand gekozen, er stond toen nog niets.”

Fulfilment verzorgen

DB Schenker gaat voor de klant het fulfilment verzorgen voor overwegend Europese bestemmingen, gekoppeld aan een regierol voor de transportbewegingen, aldus Coenen. Tevens gaat het op kleine schaal om value added logistics. Het vervoer is door het telecombedrijf uitbesteed aan diverse vervoerders met wie nog contracten lopen.

De Nederlandse persafdeling van Nokia verwijst voor een reactie naar het kantoor van Nokia in Finland. Daar wilde echter niemand een reactie geven.

Reageer op dit artikel