nieuws

Newcold opent Duitslands grootste vrieshuis

Warehousing

Het nieuwe, Nederlandse bedrijf Newcold heeft in het Duitse Rheine het grootste vrieshuis van Duitsland gebouwd. De locatie werd vrijdag officieel geopend.

Newcold opent Duitslands grootste vrieshuis

Het Nederlandse bedrijf Newcold heeft op vrijdag 6 september, onder toezicht van tientallen klanten, relaties en pers, het grootste vol geautomatiseerde diepvrieshuis van Duitsland geopend. Het zogeheten ‘greenfield project’, dat in Rheine is gerealiseerd, is gebouwd door B-Built in opdracht van het Nederlandse bedrijf. Logistiek dienstverlener KLM Logistik uit Rheine (honderd procent dochter van Newcold) gebruikt het hoogbouwmagazijn.

Newcold

De bouw van Duitslands grootste geautomatiseerde diepvrieshuis is het eerste grote project van Newcold dat in augustus 2012 mede is opgericht door Bram Hage, de voormalige ceo van Partner Logistics. Hage noemt zichzelf de initiator van het bedrijf dat wordt gefinancierd door enquity partner Westport Capital uit de Verenigde Staten.

68.000 pallets

Het hoogbouwmagazijn heeft een hoogte van 37 meter en een opslagcapaciteit van circa 68.000 pallets. In het pand worden voornamelijk producten opgeslagen van R&R, een grote internationale, private label producent van dessertijs.

Automatisch lossysteem

De grootste geautomatiseerde diepvries van Duitsland, kosten 40 miljoen euro, kan 170 pallets per uur opslaan. Dit aantal wordt gerealiseerd doordat de pallets automatisch worden gelost en getransporteerd naar de juiste opslaglocatie in een van de 15 palletniveaus in het pand. 8 kranen picken de pallets automatisch. De pallets (230 per uur mogelijk) worden via transportbanen op bufferbanen klaargezet voor de juiste doc (12 stuks) waarna ze per heftruck in de vrachtwagen worden geladen.

Reageer op dit artikel