nieuws

Egemin opent testcenter voor AGV’s

Warehousing

Egemin Automation heeft een nieuw productie- en testcenter voor AGV’s in gebruik genomen. Het center in Antwerpen is gebouwd om de toenemende groei aan te kunnen.

Egemin opent testcenter voor AGV’s

Het nieuwe productie-en testcenter (E’gv Factory)heeft een capaciteit die ruim drie keer zo hoog is als de oude testlocatie. In het center worden de AGV’s opgebouwd en getest voordat ze naar eindklanten gaan. Egemin heeft ruim 100.000 euro in het nieuwe center geïnvesteerd.

Proefdraaien

In de nieuwe testruimte, die 2.200 vierkante meter groot is, kunnen negen toestellen tegelijk proefdraaien. De testhal bevat een station waar toestellen die daartoe zijn uitgerust automatisch van batterij kunnen wisselen. Er staan stellingen opgesteld om het plaatsen van pallets in hoge rekken te simuleren. Ook is er een helling en laadkaaien aanwezig, hierdoor kan Egemin de ATL-functie (automatic truck loading) in eigen huis testen, voorheen gebeurde dat bij de klant. Het testcenter bevat ook een opslagruimte om specifieke producten tijdelijk te stockeren. Als een klant bijvoorbeeld met uitzonderlijk grote rollen papier werkt of specifieke opslagkooien heeft, gebruikt Egemin die ook echt gedurende de simulatietests.

Reageer op dit artikel