nieuws

Dag van het Magazijn met workshops en prijsuitreiking

Warehousing

Dag van het Magazijn met workshops en prijsuitreiking

Over drie weken is de jaarlijkse Dag van het Magazijn met de uitreiking van de prijs Het Veiligste Magazijn. Deelnemers staat een boeiend programma te wachten met praktijkgerichte workshop en een openingsverhaal over de nieuw aan te leggen containerterminal van APM.

Op 10 oktober 2013 vindt dit jaar de Dag van het Magazijn plaats – dit keer niet bij Randstad in Diemen, maar bij EVO in Zoetermeer. De opzet is wel gelijk gebleven.

Naast inspirerende openingssprekers is er een vijftal workshop rond specifieke thema’s. De workshops worden twee keer gegeven:

  • Creëren van draagvlak door samenwerking
  • Werken met veiligheidsprofielen personeel
  • Flexibele contracten en arbeidspools
  • Analyse van best practices in magazijnen
  • Meten van verbruik en rijgedrag – Het Nieuwe Heffen

Frank Tazelaar van containerterminal APM vertelt in het plenaire deel over de beslissing om te gaan werken met automatische voertuigen, die containers verplaatsen en op stapelhoogte brengen. De  volgend jaar te openen terminal op de Maasvlakte 2 moet de veiligste en meest duurzame containerterminal ter wereld worden.

Aan het einde van het middagprogramma zal de schijnwerper gericht gaan worden op zes kandidaten – twee categorieën dit jaar met bedrijven uit verschillende bedrijfsgroottes. Uit de drie genomineerden per categorie komt een winnaar tevoorschijn, die de prijs in ontvangst mag nemen uit handen van juryvoorzitter prof. René de Koster.

Vorig jaar ging de prijs naar Philips Lighting in Eindhoven. Eerdere prijswinnaars waren Akzo Nobel, Nissan, Tata Steel, Cat Logistics, Intel en DHL.

Initiatiefnemers van zowel de Dag van het Magazijn als de prijs Het Veiligste Magazijn zijn:

  • BMWT-Keur
  • EVO
  • Gezond Transport
  • Logistiek.nl
  • Randstad

Deelname aan dit evenement kost 125 euro, abonnees van Logistiek Magazine betalen maar 65 euro. Het programma begint om 12.00 uur met een inlooplunch. Klik hier om direct aan te melden.Lees meer over veiligheid in magazijnen in de gratis nieuwsbrief-special van de BMWT…
Reageer op dit artikel