nieuws

Colruyt bouwt twee nieuwe dc’s

Warehousing

Supermarktketen Colruyt bouwt twee nieuwe distributiecentra. In het Belgische Lessen komt een dc van 30.000 vierkante meter en in Mechelen bouwt het bedrijf een dc van 50.000 vierkante meter voor dochterbedrijf Spar.

Colruyt bouwt twee nieuwe dc’s

Het nieuwe (semi) automatische distributiecentrum van Lessen is bedoeld voor de opslag en distributie van producten met een hoge omloopsnelheid, zoals dranken, melk, snacks (chips) en wegwerppapier (wc-papier, keukenrollen, servetten). Colruyt bouwt een hoogbouwmagazijn met 15.000 paletlocaties op elf niveaus.

Daarnaast komt er een klassiek distributiecentrum met een opslagcapaciteit van 13.000 paletten op vijf niveaus. Daar zullen orders klaargezet worden die te klein zijn om automatisch te verwerken. Het distributiecentrum zal gemiddeld 200.000 orders per dag kunnen verwerken.

2015 operationeel

Ook en afval van de winkels wordt hier gesorteerd. Het distributiecentrum van Lessen, dat de winkel in het zuiden van het land bedient,  wordt in februari 2015 in gebruik genomen en biedt werk aan 350 mensen.

De nieuwbouw is nodig om de efficiency te verhogen. Die staat onder druk doordat het huidige dc  in Gellingen te klein is door een toename van het aantal winkels en de grotere omzet per verkooppunt.

Mechelen

Colruyt start in oktober met de bouw van het nieuwe dc in Mechelen.  Het distributiecentrum van 50.000 vierkante meter voor dochterbedrijf Spar Retail, vervangt de huidige sites in Heist-Op-den-Berg en Ternat.

Reageer op dit artikel