nieuws

Liebherr bouwt onderdelen dc in Zuid-Duitsland

Warehousing

Bouwmachinegigant Liebherr is in Kirchdorf an der Iller in Zuid-Duitsland gestart met de bouw van een nieuw logistiek centrum. Van hieruit zal in de toekomst de wereldwijde levering van onderdelen voor Liebherr grondverzetmachines worden verzorgd.

Liebherr bouwt onderdelen dc in Zuid-Duitsland

Op de lange termijn zullen vanuit dit logistiek centrum gesitueerd direct aan de snelweg A7 ook de onderdelen van andere Liebherr bouwmachines worden geleverd.

De oplevering van het eerste deel staat gepland voor het derde kwartaal van volgend jaar. Na het bouwrijp maken van het terrein, wordt een distributiecentrum gebouwd van zo’n 47.000 vierkante meter en een apart kantoor. Ingebruikname is gepland voor het eerste kwartaal van 2015.

Investering: 100 miljoen

De totale investering voor de eerste fase bedraagt ongeveer 100 miljoen euro. Het nieuwe distributiecentrum wordt straks gerund door Liebherr-Logistics. Deze divisie heeft het concern in 2011 opgericht .

Centrale IT-afdeling

Uiteindelijk wil Liebherr op het 360.000 vierkante meter grote terrein voor 170.000 vierkante meter aan magazijnen bouwen met daarbij 4.500 vierkante meter aan kantoorruimte, waar vanaf 2015 onder andere de centrale IT-afdeling van de bouwmachineproducent in onder gebracht moet zijn.

Reageer op dit artikel