nieuws

Kardex verkoopt Stow aan Franse Averys

Warehousing

De Franse groep Averys heeft magazijnstellingenproducent Stow overgenomen van Kardex. Met de overname, die deze week is afgerond, is een bedrag gemoeid van 76 miljoen euro. Averys is zelf ook producent van magazijnstellingen en zegt met de overname van Stow een complementair bedrijf te hebben qua producten en markten. Volgens het Zwitserse zakenblad Finanz und Wirtschaft kondigde Kardex in mei aan dat het af wilde van de ‘zwak presterende dochter Stow’.

Kardex verkoopt Stow aan Franse Averys

Het beursgenoteerde Kardex wil het geld van de verkoop van Stow onder ander investeren in het uitbreiden van de activiteiten van de Remstar divisie, waar paternosters en plateauliften worden geproduceerd. Ook zal een deel van de overnamesom terugvloeien naar banken waar Kardex nog schulden heeft uitstaan.

Stow wordt nu onderdeel van de Averys Groep dat actief is in (thuisland) Frankrijk, Duitsland, België, Polen, Tsjechië, Turkije en China. De omzet van de groep bedraagt zo’n 350 miljoen euro.

Overname in 2003

Kardex Group nam in 2003 alle aandelen over van het Belgische familiebedrijf Stow dat vestigingen heeft in Wevelgem en Dottenijs. Daarnaast heeft de magazijnstellingenproducent ook productiefilialen in China (Shanghai )en in het Tsjechische Karvina. Sinds 2001 had de Zwitserse magazijnsystemen producent een meerderheid in Stow dat in 2011 nog een jaaromzet noteerde van 168,7 miljoen euro.

Reageer op dit artikel