nieuws

Dode bij bedrijfsongeval Hyster Nijmegen

Warehousing

Dode bij bedrijfsongeval Hyster Nijmegen

Bij een bedrijfsongeval op het terrein van heftruckfabrikant Hyster in Nijmegen is woensdagmorgen rond elf uur een man om het leven gekomen. Het slachtoffer raakte bekneld toen een reachstacker omviel. De heftruck kantelde door nog onbekende oorzaak voorover.

Politie, brandweer en ambulance waren snel ter plaatse bij Hyster. Ook werd er een traumahelikopter ingezet. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. De inspectie SZW stelt een onderzoek in.

Tweede ongeval

Het is niet voor het eerst dat er bij Hyster (onderdeel van het Amerikaanse Nacco-concern) in Nijmegen een ongeval met een reachstacker plaatsvindt. In 2011 viel een truck om die een container wilde ophijsen tijdens een test van de aslast van het bewuste voertuig. Bij dit ongeval kwam de chauffeur van de heftruck met de schrik vrij.

Het in 1989 door het Amerikaanse Nacco overgenomen bedrijf staat beter bekend als Hyster, dat onder meer vorkheftrucks maakt. In Nederland wordt het merk vertegenwoordigd door Barloworld Intern Transport.

Reageer op dit artikel