nieuws

Van Appeldoorn bouwt tweede dc in Bergen op Zoom

Warehousing

Logistiek dienstverlener Van Appeldoorn uit Woudenberg heeft op logistiek bedrijvenpark Noordland in Bergen op Zoom grond aangekocht voor de bouw van een nieuw distributiecentrum. Het gaat om een kavel van 8.000 vierkante meter waar het transportbedrijf binnenkort wil starten met de bouw van een tweede dc, waar straks activiteiten zullen plaatsvinden op het gebied van opslag, verpakking en ompakken van gevaarlijke stoffen.

Van Appeldoorn bouwt tweede dc in Bergen op Zoom

De nieuwe dc-vestiging van Van Appeldoorn, dat met name gespecialiseerd is in de transport en logistiek van gevaarlijke stoffen, biedt in eerste instantie werkgelegenheid aan circa 25 mensen, met een verwachte groeimogelijkheid tot ongeveer vijftig medewerkers.

Concentratie petrochemische bedrijven

Volgens Arnoud van Appeldoorn, operational manager bij Van Appeldoorn, is Zuidwest-Nederland een interessante vestigingslocatie in verband met de concentratie van petrochemische bedrijven in het nabijgelegen Antwerpen, Vlissingen, Terneuzen en ook Bergen op Zoom waar het dc wordt gebouwd. “We hebben ons  breed georiënteerd op de vestigingsmogelijkheden in Zeeland en West-Brabant. Onder meer de nieuwe Zoomweg A4 en de containerterminal zijn uiteindelijk doorslaggevend zijn geweest voor de keuze van Bergen op Zoom”, aldus Van Appeldoorn.

Milieuvergunningen aanvragen

Nu de aankoop van de grond is gerealiseerd, wil Van Appeldoorn op korte termijn ook de milieuwetgeving regelen voor de stalling van vrachtauto’s via beveiligd parkeren. Arnoud van Appeldoorn: “De daaropvolgende stap is dan de bouw van het distributiecentrum voor opslag, verpakking en ompakken van gevaarlijke stoffen.”

Extra werkgelegenheid

In eerste instantie is er werkgelegenheid voor circa 25 mensen, maar zodra het distributiecentrum volledig operationeel is, kan dat aantal oplopen tot ongeveer 45 tot 50. De logistiek dienstverlener biedt op dit moment werkgelegenheid aan circa 100 werknemers.

Bij de keuze van de nieuwe vestigingslocatie werd Van Appeldoorn begeleid door de regionale ontwikkelingsmaatschappij NV REWIN West-Brabant.

Reageer op dit artikel