nieuws

PTB levert op maat gemaakte matrijzen transporter

Warehousing

PTB Special Equipment uit Groningen heeft onlangs aan Mercedes Benz een op maat gebouwde elektrische zwaarlasttruck geleverd. De truck wordt door de Duitse autoproducent gebruikt voor de handling van zware spuitgietmatrijzen.

PTB levert op maat gemaakte matrijzen transporter

In samenwerking met de adviseurs van PTB Special Equipment heeft Mercedes Benz deze 15 tons krachtpatser gebouwd. De op maat gebouwde machine heeft een hefhoogte van 400 millimeter en is, door de toepassing van een elektronisch stuurwiel, ergonomisch in het gebruik.

Compact en wendbaar

Ook is deze machine, in verhouding tot een standaard heftruck, compact en wendbaar. De benodigde manoeuvreerruimte is hierdoor beperkt, wat leidt tot een beter gebruik van kostbare opslagruimte in het magazijn.

Geen standaard intern transport materieel

PTB is fabrikant en leverancier van niet alledaags standaard mobiel intern transport materieel. Het Groningse bedrijf heeft trucks geleverd aan gerenommeerde productiebedrijven als ASML, Philips, NedTrain, APM-Müller en Hitachi.

Reageer op dit artikel