nieuws

Jumbo neemt dc C1000 Woerden in gebruik

Warehousing

Jumbo heeft haar grootste dc geopend. Het nieuwe Jumbo distributiecentrum in Woerden is dit weekend officieel in gebruik genomen. Het voormalige C1000 dc is omgebouwd en aangepast aan de eisen van de Veghelse grootgrutter.

Jumbo neemt dc C1000 Woerden in gebruik

Het distributiecentrum is met 42.000 vierkante meter het grootste distributiepand van Jumbo. Colette Cloosterman-van Eerd, CCO en mede-eigenaar van het familiebedrijf en Karel de Jong, directeur Supply Chain van Jumbo Supermarkten verrichten de opening.

Het voormalige C1000 distributiecentrum heeft een metamorfose ondergaan vanwege de overname van C1000 door Jumbo. Het dc is voorzien van een nieuwe inrichting, een groter assortiment en een nieuw automatiseringssysteem. Het centrum is opgebouwd uit twee verdiepingen.
Vrachtwagens krijgen via het dak van de eerste verdieping toegang tot de tweede laag.  “De wagens gaan ongeveer 150 ritten per dag maken,” legt Karel de Jong uit. “Het centrum heeft ruim 5.000 verschillende artikelen op voorraad en voorziet 105 Jumbo supermarkten in het westen van het land van hun assortiment. Dit aantal zal in 2015 uitgroeien naar 160 winkels.”

In het nieuwe distributiecentrum werken ongeveer 650 medewerkers. Jumbo beschikt nu over drie regionale distributiecentra en twee landelijke magazijnen met een totaaloppervlakte van 192.800 m2. “In 2015 zal dit aantal uitgegroeid zijn naar vijf regionale distributiecentra en twee landelijke magazijnen met een totale oppervlakte van 274.000 vierkante meter”, aldus Cloosterman-van Eerd.

Reageer op dit artikel