nieuws

Goodman bouwt dc voor export Volkswagen

Warehousing

Goodman bouwt een export hub van 24.000 vierkante meter voor Volkswagen op logistiek park Duisport in Duisburg. Vanuit de trimodale locatie exporteert de autoproducent onderdelen naar fabrieken buiten Europa.

Goodman bouwt dc voor export Volkswagen

Het dc  zal bestaan uit een opslagruimte van 20.000 vierkante meter waarvan 3.000 vierkante meter bestemd is voor het laden en lossen van vrachtwagens en 1.000 vierkante meter  laadperron. Het pand wordt gebouwd op een braakliggend terrein van 50.000 vierkante meter. De bouw van de nieuwe export hub is gestart in juli. Het dc moet in het eerste kwartaal van 2014 klaar zijn

Duurzaam

Goodman ontwikkelt het gebouw volgens de laatste milieu-en duurzaamheidsnormen met onder andere lichtbanden in de gevel en lichtkoepels in het dak. Deze keuzes moeten leiden tot goede arbeidsomstandigheden en energiereductie. Goodman wil met het pand de zilveren certificering van de Duitse Sustainable Building Council (DGNB) behalen.

Meer projecten

Het nieuwe dc voor Volkswagen in Duisport is een van de meerdere automotive gerelateerde projecten die Goodman momenteel ontwikkelt in Duitsland. Andere projecten zijn: 14.300 vierkante meter grote dc voor Schnellecke in Leipzig, en een 33.000 vierkante meter groot distributiecentrum voor Daimler in Bremen.

Reageer op dit artikel