nieuws

Xenos breidt distributiecentrum uit

Warehousing

Xenos breidt distributiecentrum uit

De winkelformule Xenos gaar haar distributiecentrum uitbreiden. Uitbreiding is noodzakelijk om in de toekomst te kunnen blijven groeien.

Kern van de uitbreiding heeft betrekking op automatisering om de productiviteit in het Waalwijkse dc te verbeteren. Xenos heeft Swisslog  in de arm genomen om de uitbreiding te realiseren. De Swisslog SmartCarrier gecombineerd met het Swisslog QuickMove conveyorsysteem zorgen er mede voor dat alle orderlijnen in de juiste volgorde opgeslagen en gepickt worden. Verder zal een nieuw hoogbouwmagazijn van 35 meter hoog met 6 Vectura kranen worden gebouwd. De opslagcapaciteit wordt daardoor met 22.000 palletlocaties uitgebreid.

Productiviteit

De uitbreiding en verbeterde productiviteit zijn nodig om aan de top te blijven in één van de meest competitieve sectoren binnen de retail én om haar klanten continu een breed aanbod aan producten te blijven aanbieden,aldus de retailer.

Hugo de Bie, Algemeen Directeur bij Xenos: “Deze uitbreiding biedt Xenos (220 winkels) de kans haar ambitieuze groei te ondersteunen. Met de focus op efficiënte besparingen in de totale supply chain, zal de oplossing van Swisslog niet alleen in het dc maar ook in de winkels meer productiviteit bieden, wat een duurzaam concurrentievoordeel oplevert,”
De uitbreiding moet in juni 2015 afgerond zijn.

Reageer op dit artikel