nieuws

WDP neemt Carrefour dc in Vilvoorde over

Warehousing

De Belgische logistiek vastgoed ontwikkelaar WDP heeft een 75.000 vierkante meter groot distributiecentrum in Vilvoorde aangekocht dat gehuurd wordt door het Franse supermarktconcern Carrefour. WDP heeft alle aandelen van dit dc die in het bezit waren van vastgoedvennootschappen overgenomen.

WDP neemt Carrefour dc in Vilvoorde over

WDP was al in het bezit van 30.000 vierkante meter distributieruimte, verdeeld over drie logistieke panden, in de industriezone Cargovil bij Vilvoorde dat ten noorden van Brussel ligt.

Commerz Real was eigenaar

Het volledige distributiecentrum, dat gehuurd wordt door Carrefour, omvat dertien hallen op een perceel van ongeveer 145.000 vierkante meter en was tot voor kort in handen van twee vastgoedvennootschappen van het Duitse vastgoedbeleggingsfonds Commerz Real.

Verbinding met containerterminal

Carrefour gebruikt het dc als logistiek platform voor haar non-food activiteiten. De Cargovil-zone is goed ontsloten via zowel de naastgelegen containerterminal als het Zeekanaal Brussel-Schelde, de snelwegen en de luchthaven Brussels Airport.

Jaarlijkse huuropbrengst 3,7 miljoen euro

De investeringswaarde van de site bedraagt ongeveer 46 miljoen euro. De huurovereenkomst met Carrefour loopt nog tot eind 2018. De jaarlijkse huuropbrengst bedraagt voor WDP zo’n 3,7 miljoen euro.

Multimodaal platform haven Gent

WDP is op dit moment erg actief in België. Zo is de logistiek vastgoedontwikkelaar in de haven van Gent nauw betrokken bij de ontwikkeling van een Europees multimodale logistieke distributieplatform, ‘WDPort of Ghent Logistic Park’.

Reageer op dit artikel