nieuws

Vos Logistics Roosendaal ontvangt Breeam certificaat

Warehousing

Vos Logistics Roosendaal ontvangt Breeam certificaat

Logistiek dienstverlener Vos Logistics heeft het Breeam certificaat ontvangen voor haar nieuwe distributiecentrum op bedrijvenpark Majoppeveld-Noord in Roosendaal.

Het Breeam certificaat dankt de logistiek dienstverlener vanwege de milieubesparende maatregelen. Zo beschikt het pand over hoge isolatiewaarde (magazijn  Rc 3,5 en kantoor Rc 5,0), vloeistofdichte vloeren, ondergrondse warmtepomp,  zonnepanelen en led verlichting met bewegingssensoren.  Sanitair wordt doorgespoeld met regenwateropvang voor doorspoelen sanitair en medewerkers worden gestimuleerd te fietsen of het openbaar vervoer te gebruiken.

AkzoNobel

Het distributiecentrum, 15.000 vierkante meter groot, beschikt over 26.000 palletplaatsen, is ondermeer geschikt voor de opslag van gevaarlijke stoffen (PGS richtlijn) en is sinds november 2012 operationeel voor onder andere AkzoNobel. De nieuwe vestiging is eveneens een extra draaipunt voor de distributieactiviteiten van Vos Logistics in de Benelux.

Toine van Gils, director contract logistics Vos Logistics: “Duurzaam bouwen volgens BREEAM was een van de voorwaarden in het aanbestedingstraject omdat wij ook voor onze gebouwen streven naar duurzame oplossingen. Uiteraard moet hiervoor een economische grondslag zijn.”

Reageer op dit artikel