nieuws

Vastgoedbelegger bouwt BREEAM-dc op Vossenberg West

Warehousing

Vastgoedbelegger bouwt BREEAM-dc op Vossenberg West

Dok Vast, een ontwikkelaar en belegger in duurzaam vastgoed, begint deze zomer met de bouw van een nieuw duurzaam distributiecentrum op logistiek bedrijvenpark Vossenberg West II in Tilburg. De nieuwbouw vindt plaats op een kavel van 7 hectare.

Het distributiecentrum met een omvang van 47.000 vierkante meter wordt in twee fasen gebouwd door Heembouw en zal dit najaar in gebruik worden genomen. De duurzaamheid van het pand uit zich volgens Dok Vast in de keuze om een gebouw neer te zetten met ten minste een ‘BREEAM Excellent’-certificering.

Oplevering half oktober

De bouwwerkzaamheden starten begin juli en de oplevering van de eerste fase met 1.500 vierkante meter kantoor en 21.000 vierkante meter warehouse vindt half oktober plaats. Fase 2, met 24.000 vierkante meter warehouse, is een maand later klaar.

Logistieke hotspot ambitie

“We weten dat Tilburg door de bouw van de nieuwe containerterminal een belangrijke stap heeft gezet in haar ambitie om de logistieke hotspot van Nederland te worden. Het is dan ook goed om te constateren dat bedrijven als Dok Vast kiezen voor Tilburg voor het bouwen van hun distributiecentrum”, aldus de Tilburgse wethouder Berend de Vries van Grondzaken en Milieu gisteren kort nadat de overeenkomst voor de grondaankoop was gesloten.

Duurzaamheidsambities

Volgens De Vries heeft Tilburg met Vossenberg West II bovendien de ambitie om een duurzaam logistiek bedrijvenpark te maken. “Dit distributiecentrum helpt ons zeker met het realiseren van onze doelstellingen”, aldus De Vries.

Reageer op dit artikel