nieuws

Stalen rolpallet kan treintje vormen

Warehousing

Magazijninrichter SSI Schäfer heeft een speciale stalen rolpallet ontwikkeld, bedoeld als veelzijdige allrounder voor productie en distributie om efficiënt intern transport van goederen en materialen mogelijk te maken.

Stalen rolpallet kan treintje vormen

Doel van de pallet is om het heftruckverkeer in het magazijn terug te dringen. De rolpallet, een euroformaat pallet gemaakt van verzinkt staal, combineert in één systeem zowel  transportmiddel als ladingdrager van europallets, kratten, bakken en dozen. De binnenafmetingen van de rolpallet zijn 1200 x 800 mm en het draagvermogen bedraagt tot 1000 kg.
Het toepassingsgebied van de rolpallet omschrijft de fabrikant als veelzijdig. Net als alle gangbare pallets kan de rolpallet ook in het magazijn worden opgeslagen. Dankzij de opzetrand kunnen de rolpallets zowel in geladen als in lege toestand worden gestapeld.
Een in ergonomisch opzicht aantrekkelijke eigenschap is dat de rolpallet niet vast staat en moeiteloos 360º kan draaien. Zeker wanneer er rechtstreeks vanuit de pallet wordt gepickt en waarbij deze makkelijk moet kunnen worden omgedraaid om de laatste stuks te picken. zijn de voordelen evident. Moeilijke draaien in smalle gangen kan hiermee worden beperkt.
Meerdere rolpallets kunnen eenvoudig aan elkaar worden gekoppeld en een complete ‘tugger’ (goederentrein) vormen. Om de tugger dan weer te scheiden tot enkele wagens, is het optillen van de rolpallet met behulp van een vorkheftruck of palletwagen voldoende.

 

Bekijk hier het filmpje over dit product

Meer info: SSI Schäfer

Reageer op dit artikel