nieuws

Speciale pallet voor transport van viskisten

Warehousing

Schiphorst Transport- en Opslagtechniek uit Deventer, producent en distributeur van kunststof bakken, pallets en palletboxen, levert onder andere viskisten van kunststof aan de Nederlandse en Belgische visindustrie. Het bedrijf heeft kortgeleden een speciale kunststofpallet ontwikkeld waarmee deze kisten veilig vervoerd kunnen worden.

Speciale pallet voor transport van viskisten

De kunststofviskisten van Schiphorst (600x400x160 en 600x400x205 mm) worden volgens het bedrijf gewaardeerd vanwege de compacte en handzame vormgeving en daarom op steeds grotere schaal ingezet door de visverwerkende industrie. Als er met veel viskisten wordt gewerkt, is het gebruikelijk deze te verplaatsen met behulp van pallets. Een standaard kunststofpallet is hier echter minder geschikt voor omdat viskisten nest-stapelbaar zijn. Dit betekent dat ze een conische vorm hebben, waardoor ze van onderen niet op elkaar aansluiten. Hierdoor kunnen de viskisten gaan schuiven of zelfs omvallen als ze verplaatst worden met een standaard kunststofpallet.

Optimale veiligheid bij verplaatsen en laden met een heftruck

Om deze problemen te voorkomen heeft Schiphorst een kunststofpallet ontwikkeld waarop de beveiligingsrand 10 mm naar binnen is verplaatst. Op deze aangepaste pallet blijven de viskisten wel stevig staan. Dit zorgt voor optimale veiligheid bij verplaatsen en laden met een heftruck en het vervoeren in een vrachtwagen. Als basis voor de viskistenpallet is gekozen voor een heavy pallet van 1200 x 1000 x 165 mm met een open structuur, voorzien van 6 sleeplatten aan de onderzijde. De robuuste pallet is geschikt voor intensief meermalig gebruik, voor plaatsing in stellingen en is eenvoudig te reinigen en te drogen.

Reageer op dit artikel