nieuws

Producent diervoerders moderniseert heftruckvloot

Warehousing

Met zes nieuwe heftrucks heeft diervoederspecialist Provimi nu een vloot van acht moderne trucks van Hyster om het intern transport te doen op twee vloerniveaus. De beschikbare ruimte is klein, zorgvuldig werken belangrijk.

Producent diervoerders moderniseert heftruckvloot

Bij Provimi ligt het accent op efficiëntie en veiligheid. De producten worden geproduceerd in de fabriek in Rotterdam en vinden hun weg naar de mengvoerindustrie, handelaren en boeren in meer dan honderd landen. Provimi is onderdeel van Cargill, een internationale agro-onderneming.

Boven is het krap manouvreren

In de fabriek lopen gepalletiseerde ladingen met grote regelmaat van de productielijnen en worden vervolgens in tussenopslag geplaatst. Zowel op de begane grond als op de etagevloer zorgen heftrucks voor het intern transport.

“Het is vooral boven erg krap manoeuvreren. We hebben we elke vierkante meter ruimte nodig”, legt ploegchef Piet van Meggelen uit. “Het is daarom voor ons erg belangrijk dat de trucks robuust en stevig zijn, want hoe goed je ook het werk doet, contactschade loop je zo op.”

Op basis van goede ervaringen heeft Provimi haar vloot vervangen door 8 Hyster trucks, 4 stuks J2.5XN vierwiel met een hefvermogen van 2,5 ton en 3 stuks J1.6XNT en 1 J1.8XNT driewiel met respectievelijk 1.6 en 1.8 ton hefcapaciteit. De driewielers zijn voor de etagevloer, de vierwielers voor de begane grond. De trucks zijn uitgerust met een twee- of driedelige mast.

Regelmatig de truck op en af

Van Meggelen wilde dat de trucks veilig en makkelijk toegankelijk zijn. “Vooral bij het orders gereed maken moeten de chauffeurs regelmatig van de truck om de lading te scannen en te controleren. We hebben bij de inzet van de demotrucks gemerkt, dat het op- en afstappen op beide modellen erg makkelijk is.”

De nieuwe trucks beschikken allemaal over achteruitrijdsignalering, zwaailicht en veiligheidshekjes rond de chauffeursstoel. De hekjes zijn gekoppeld aan het contact van de truck. Als ze niet goed gesloten zijn, komt de chauffeur niet weg.

De trucks zijn geleased met all-in servicecontract voor 72 maanden via Barloworld.

Reageer op dit artikel