nieuws

Omzet Vanderlande met een derde gegroeid

Warehousing

Vanderlande Industries, leverancier van automatiseringssystemen voor distributiecentra, heeft de omzet in het afgelopen boekjaar met bijna een derde zien toenemen tot 741 miljoen euro.

Omzet Vanderlande met een derde gegroeid

De nettowinst steeg tot 26,1 miljoen euro, mede dankzij een belastingmeevaller van 8 miljoen.

Dat maakte de in Veghel gevestigde onderneming vrijdag bekend. Vanderlande kreeg in het boekjaar tot en met eind maart 747 miljoen euro aan orders binnen, 5 procent meer dan een jaar eerder.

De orderportefeuille dikte daardoor aan tot een recordniveau van 858 miljoen euro. Het aantal werknemers steeg het afgelopen jaar met 16 procent tot ruim 2700.

Onzeker

De sterke groei volgt op een aantal jaren waarin de resultaten stagneerden door economische tegenwind. Hoewel de vooruitzichten nog steeds onzeker zijn, trekt de markt volgens Vanderlande aan. Luchthavens bijvoorbeeld krijgen meer passagiers te verwerken en staan tegelijkertijd onder druk om de logistieke kosten te verlagen. Dat stuwt de vraag naar systemen voor bagageafhandeling. ”De prijsniveaus verbeteren, hoewel we nog steeds de druk voelen van strakkere overheidsbegrotingen”, zei bestuursvoorzitter Peter Gerretse.

Verder profiteert Vanderlande van de versterkte marktpositie, met name in opkomende economieën. De omzet in Oost-Europa, Azië, het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika is het afgelopen jaar verdubbeld, aldus de topman.
Bron: ANP

Reageer op dit artikel