nieuws

Nieuw warehouse Sumitomo krijgt primeur

Warehousing

3PL dienstverlener Sumitomo bouwt een nieuw warehouse in Grobbendonk(B). Het distributiecentrum krijgt als eerste het nieuwe rollerbaansysteem Intelis van Savoye.

Nieuw warehouse Sumitomo krijgt primeur

In de multi client site in Grobbendonk, dat 200.000 vierkante meter groot is, gaat Sumitomo onder meer de Europese distributieactiviteiten uitvoeren voor Mizuno, een fabrikant van sportartikelen. Savoye zal de geautomatiseerde orderverzamelsystemen, de rollenbanen en zowel het WCS als het WMS leveren. De locatie in Grobbendonk heeft een primeur. Het is het eerste project dat gebruik zal maken van het nieuwe rollenbanensysteem Intelis. Deze rollenbanen zijn elektrisch, volledig schaalbaar en kunnen zonder voorafgaande configuratie volgens het ‘Plug and Play’ principe op locatie worden opgebouwd.  De rollenbanen zullen goederen naar 3 niveaus van het legbordmagazijn transporteren van circa 12.000 vierkante meter. De rollenbanen hebben een laag energieverbruik. De locatie in Grobbendonk implementeert eveneens het WMS systeem LM7 van a-SIS. De automatiseringssystemen moeten eind juli operationeel zijn.

Keuze Grobbe

Sumitomo Warehouse heeft voor Grobbendonk gekozen vanwege de binnenvaart. Tom Leys, site manager: “Door de opstoppingen rondom Antwerpen besloten wij te gaan voor transport over water. Deze binnenhaven, ook wel Antwerp East Port genoemd, heeft uitstekende verbindingen met havens als Zeebrugge, Antwerpen en Rotterdam. In tegenstelling tot deze havens kennen wij in Grobbendonk zeer korte lostijden. We hebben zelfs een record brekende 10 minuten gehaald om een container vanaf het schip te lossen en het binnen het magazijn te krijgen.” De site heeft een AEO (Autonomic Economic Operator) certificering zodat het onder meer douaneactiviteiten kan uitvoeren.

Reageer op dit artikel