nieuws

Kloosterboer neemt verrijdbaar opslagsysteem in gebruik

Warehousing

Logistiek dienstverlener Kloosterboer Groep op de Maasvlakte in Rotterdam heeft onlangs nieuwe verrijdbare palletopslagsystemen in gebruik genomen. Op dit moment worden door SSI Schäfer, de leverancier van de systemen, de laatste afrondende werkzaamheden verricht. Daarna wordt de uitbreiding op het bestaande hoogbouwvrieshuis in gebruik genomen.

Kloosterboer neemt verrijdbaar opslagsysteem in gebruik

De uitbreiding bij Kloosterboer bestaat uit een ruime expeditie, een veterinair keurpunt en acht cellen die geschikt zijn voor zowel koelen als vriezen.

De logistiek dienstverlener heeft voor de uitbreiding van haar Delta Terminal op de Maasvlakte gekozen voor verrijdbare palletopslagsystemen van SSI Schäfer, waarbij op palletniveau kan worden afgeroepen.

Hoge bezettingsgraad

De toenemende vraag vanuit de markt om ook kleinere partijen met een grotere differentiatie te kunnen aanbieden, gaf bij de logistiek dienstverlener de doorslag voor de systeemkeuze. Naast de optimale ruimtebenutting bij toepassing van verrijdbare systemen, blijven de locaties individueel bereikbaar. Hierdoor ontstaat een hoge bezettingsgraad en kan het FEFO-principe (First Expired – First Out) beter worden gehanteerd.

Tienduizend pallets opslagcapaciteit

De cellen hebben een gezamenlijke opslagcapaciteit van tienduizend pallets, waarbij de pallets tot op een grote hoogte van elf meter in de verrijdbare installaties kunnen worden geplaatst. De middels elektromotoren aangedreven verrijdbare wagens verplaatsen elk een gewicht van 320 ton.

WMS registreert reachtrucks

Het WMS stuurt de verrijdbare stellingen aan, waarbij de in- en uitgaande bewegingen van de reachtrucks worden geregistreerd. Het verrijdbare stellingensysteem ontvangt vervolgens opdrachten om de gewenste gangpaden automatisch te openen.

Reageer op dit artikel