nieuws

Heftruckprijs voor Jungheinrich, Still en Crown

Warehousing

De eerste verkiezing van IFOY (heftruck van het jaar) is een glorieuze overwinning geworden voor Jungheinrich (twee keer), Still en Crown. De vakjury – Europese vakjournalisten – liet Atlet en Clark met lege handen staan. De uitreiking vond vandaag plaats op de beurs TransportLogistic in München.

Heftruckprijs voor Jungheinrich, Still en Crown

Met de IFOY (International Forklift of the Year) verkiezing heeft de sector mobiel intern transport eindelijk een geloofwaardige vakprijs. Eerdere pogingen om te komen tot een bekroning van innovatieve producten en oplossingen strandden op onderling wantrouwen. Ook nu besloten enkele vooraanstaande merken vooralsnog de kat uit de boom te kijken. De publicitaire aandacht tijdens deze beurs – volgend jaar tijdens de CeMAT in Hannover – zal ze wellicht op andere gedachten brengen.

 

De jury kwam in maart al bijeen om de inzendingen te beoordelen. Dat gebeurde in de beurshallen van de Hannover Messe, waar de trucks ook elk volgens een vast testprotocol werden gekeurd. De bekendmaking van de winnaars van op de eerste dag van de beurs in München. Uitgangspunt bij de beoordeling was de mate van vernieuwing in dit specifieke segment. De winnaars hadden zich volgens de jury juist op dit punt weten te onderscheiden:

  • Vorkheftrucks tot 3,5 ton: Still RX 70 hybride
  • Vorkheftrucks boven 3,5 ton: Jungheinrich DFG/TFG 540s
  • Warehousetrucks: Jungheinrich ETV/ETM 214/216
  • Solutions: Crown met inzet van Infolink bij Spicers

Jury over de Still RX 70 Hybrid

“Deze truck zet op dit moment  de nieuwe benchmark voor de ontwikkeling van heftrucks met een de juiste balans tussen ecologie en economie. Als eerste diesel vorkheftruck met een systeem om energie terug te winnen en met een elektrische aandrijving brengt Still met de RX 70 Hybrid de ideale combinatie van effectiviteit en duurzaamheid bij elkaar met groot voordeel voor gebruikers.”

Jury over de Jungheinrich DFG/TFG 540s

“Met deze vorkheftruck brengt Jungheinrich alle wensen van klanten naar meer efficiency bij elkaar. Daar waar hoge prestaties worden gevraagd, komt de truck maximaal tot zijn recht. De kracht van de hydrostatische aandrijving, dynamisch accelereren, snel wisselen van rijrichting en nauwkeurig stuurgedrag zijn van grote waarde bij bijvoorbeeld laden en lossen van vrachtwagens.”

Jury over de Jungheinrich ETV/ETM 214/216

“Deze reachtruck is de perfecte allrounder. De truck is betrouwbaar in ieder opzicht, zeer energiezuinig en veilig. Rondom de chauffeur zijn de ergonomische aspecten optimaal ontwikkeld om een relaxte en geconcentreerde werkhouding mogelijk te maken. De rij- en hefkarakteristieken helpen de chauffeur om een hoge productiviteit te realiseren.”

Jury over de oplossing van Crown bij Spicers

“De oplossing valt op door de sterke klantfocus en praktische haalbaarheid. De UK markt is een klassieke huurmarkt, waar het buitengewoon lastig is om tot enorme besparingen op mobiel intern transport te komen. Dat is Crown toch gelukt met de inzet van het Infolink fleetmanagementsysteem in combinatie met de inzet van een veel lager aantal moderne heftrucks. Goed voorbeeld van een lange termijn visie in plaats van korte termijn winst voor de leverancier.”

Reageer op dit artikel