nieuws

Goodman ontwikkelt luchtvracht faciliteit bij Schiphol

Warehousing

Logistiek vastgoed ontwikkelaar Goodman begint met de ontwikkeling van een 28.000 vierkante meter grote multi user luchtvracht faciliteit op logistiek bedrijvenpark Schiphol Logistics Park. De overeenkomst voor de ontwikkeling van deze faciliteit werd vorige week tijdens de vastgoedbeurs Provada ondertekend door Goodman, SADC en Schiphol Logistics Park.

Goodman ontwikkelt luchtvracht faciliteit bij Schiphol

Logistiek bedrijvenpark Schiphol Logistics Park ligt op vijf minuten afstand van luchthaven Schiphol en is direct verbonden met de belangrijkste luchtvracht-afhandelingzone via de zogeheten ‘Dedicated Cargo Lane’, een speciale weg voor vrachtauto’s.

Derde ranglijst aircargo volume

De site beslaat 45 ha en is volgens logistiek vastgoed ontwikkelaar Goodman een ideale locatie voor luchthaven-gerelateerde logistieke activiteiten. Schiphol is derde op de ranglijst in Europa van aircargo volume en is het vier na drukste vliegveld voor luchtvracht en passagiersvervoer gecombineerd.

Overeenkomst tijdens Provada ondertekend

De overeenkomst is tijdens de Provada getekend door Ruud Bergh, algemeen directeur van Schiphol Area Development Company (SADC), Nico van Wieringen, directeur Schiphol Logistics Park en Philippe Van der Beken, managing director continental Europe bij Goodman.

Bouw start op korte termijn

Tia van Beek, country manager Nederland bij Goodman stelt dat als de eerste klant heeft getekend er op korte termijn gestart kan worden met de bouw van het multi user luchtvracht gebouw. “Wij zijn vol vertrouwen dat we een complete faciliteit kunnen leveren binnen zes maanden omdat er inmiddels een bouwvergunning is verkregen.”

Reageer op dit artikel