nieuws

Dachser neemt uitbreiding in Waddinxveen in gebruik

Warehousing

Logistiek dienstverlener Dachser heeft afgelopen week officieel een grote uitbreiding van het magazijn in Waddinxveen in gebruik genomen. Aan het bestaande distributiecentrum is 5.000 vierkante meter toegevoegd voor crossdocking en warehousing-activiteiten. Met de uitbreiding wil Dachser haar logistieke activiteiten verder uitbouwen.

Dachser neemt uitbreiding in Waddinxveen in gebruik

Vorig jaar november ging de eerste paal de grond in voor de magazijnuitbreiding in Waddinxveen. Inmiddels is de bouw afgerond en hebben, zo meldt Dachser, de eerste klanten er hun intrek genomen. Gezien het feit dat het een multi user warehouse betreft, is het distributiecentrum interessant voor klanten in uiteenlopende branches. In het distributiecentrum is dankzij de uitbreiding meer ruimte voor crossdocking: aan de bestaande vijftig laaddocks zijn er nu vijftien toegevoegd, waardoor nog meer vrachtauto’s tegelijkertijd afgehandeld kunnen worden.

Opslag wordt uitbesteed

De vraag naar magazijnopslag en contractlogistiek is volgens Dachser in Nederland de afgelopen jaren flink toegenomen. Voor Dachser was deze trend reden om het bestaande distributiecentrum in Waddinxveen verder uit te breiden. “Ondernemers willen zich in tijden van economische crisis vooral focussen op hun corebusiness”, verklaart Edwin Vermeulen, general manager van Dachser Waddinxveen. “Vandaar dat steeds meer ondernemers ervoor kiezen om opslag uit handen te geven.”

Nieuwe pand is hoger

Om hier een antwoord op te geven voegde Dachser in Waddinxveen 5.000 vierkante meter toe aan het bestaande logistieke centrum van 20.000 vierkante meter. Het nieuwe gedeelte is drie meter hoger gebouwd, tot 15 meter. “Op dezelfde oppervlakte kan dus meer worden opgeslagen”, aldus Vermeulen.

Compleet aanbod

Volgens Aat van der Meer, managing director van Dachser Benelux, wil de logistiek dienstverlener investeren in de toekomst met Waddinxveen. “Met ons vernieuwde logistieke centrum hebben we de mogelijkheden in huis om mee te groeien met onze klanten en ze een compleet aanbod aan logistieke diensten te kunnen bieden. Zowel op het gebied van landtransport als lucht- en zeevracht.”

Reageer op dit artikel