nieuws

Ceva voorziet magazijn in Oss van LED-verlichting

Warehousing

Logistiek dienstverlener Ceva heeft de gangpaden in haar distributiecentrum in Oss voorzien van energiezuinige LED-verlichting. Dankzij deze verlichting kunnen barcodes sneller en met gemak worden gelezen en gescand en is een energiebesparing gerealiseerd van 80 procent.

Ceva voorziet magazijn in Oss van LED-verlichting

In de oude situatie was het vervangen van de verlichting in het warehouse in Oss op tien meter hoogte een ingewikkelde en dure klus.

Weinig onderhoudskosten

Bij Ceva Logistics hingen veel conventionele armaturen met een meervoud aan lampen. In de overgang naar LED-verlichting is het aantal verlichtingsarmaturen volgens producent Lycalux uit Zoetermeer gereduceerd van 1250 naar 270 LED-armaturen.

Deze reductie in het aantal armaturen heeft tevens gezorgd tot een besparing van 80 procent op het energieverbruik. Naast energiebesparing worden ook de onderhoudskosten tot praktisch nul gereduceerd.

Lagere installatiekosten

De levensduur van de LED-verlichting is volgens Lycalux daarnaast beduidend langer, waardoor er minder vaak een lichtbron moet worden vervangen. Daar komt bij dat de reductie van het aantal armaturen heeft geleid tot een lagere investering en lagere installatiekosten.

Verbeterd lichtbeeld

Naast de besparing levert de LED-verlichting ook een verbeterd lichtbeeld op in het magazijn van Ceva in Oss. Op de plaatsen tussen de stellingen waar voorheen het lichtniveau te laag was, is nu een goed lichtniveau zonder schaduw te zien.

Lycalux heeft in samenwerking met elektrotechnisch specialist Alewijnse de conventionele armaturen in het magazijn omgezet naar de duurzame LED-verlichtingsarmaturen.

Reageer op dit artikel