nieuws

AGV primeur bij Miko Pac

Warehousing

Verpakkingsfabrikant Miko Pac heeft een nieuw automatisch magazijn met traditionele magazijntrucks voorzien van eigen AGV-technologie. Het is het allereerste magazijn waar onbemande reachtrucks én smallegangentrucks (Still) samen volautomatisch rondrijden voor de in- en uitslag van pallets met afgewerkte producten.

AGV primeur bij Miko Pac

Dat gebeurt op basis van AGV-technologie van Egemin die onder de vorm van een automation pack op de heftrucks is geïnstalleerd. Twee FM-X-reachtrucks voeren automatisch pallets af naar een bufferzone. Daar worden ze opgepikt door een van de drie MX-X smallegangentrucks. Beide types heftrucks hebben dezelfde Automation Pack, gebaseerd op de standaard E’gv-sturing van Egemin. Als de pallets, die verschillende afmetingen bevatten, zijn opgehaald, verdelen de onbemande FM-X trucks ze over zestien verschillende gangen.

De verpakkingsspecialist koos voor een smalle gangenmagazijn om de beschikbare vierkante meters optimaal te kunnen benutten. Dankzij de automatisering kan het bedrijf met hetzelfde aantal personeelsleden groeien. “Met dezelfde bezetting kunnen we nu dubbel zoveel palletvolume aan”, becijfert Frank Michielsen van Miko Pac.

Reageer op dit artikel