nieuws

Wehkamp onderzoekt mogelijkheden nieuwe dc-locatie

Warehousing

Wehkamp onderzoekt mogelijkheden nieuwe dc-locatie

Nog dit jaar is Wehkamp van plan om bekend te maken waar eventueel een nieuw distributiecentrum kan worden gebouwd. Scheidend topman Paul Nijhof stelde in dagblad de Stentor zaterdag dat nieuwbouw nodig is om het uitdijende assortiment (op dit moment meer dan 163.000 artikelen) onder de pannen te brengen en dat met een efficiënte logistiek het magazijn uit te krijgen.

In het bewuste artikel in de Stentor wordt gerept over een mogelijke nieuwe dc-locatie voor Wehkamp in Zwolle. “Die conclusie is te voorbarig. We zijn in Dedemsvaart inderdaad uit onze jas gegroeid en het huidige magazijn is ontoereikend om onze vijfjarige ambitie, een jaarlijkse groei met dubbele cijfers, te halen”, verklaart Wehkamp-woordvoerder Dirk van den Bogaart desgevraagd.

Meerdere locaties in gebruik

In Dedemsvaart zijn van oudsher de meeste activiteiten van het online warenhuis. In de afgelopen jaren moest al ruimte worden bijgehuurd in bedrijfspanden in de buurt. “Maar dat betekent dat we over meerdere locaties verspreid zijn, dat is niet verstandig”, stelt Nijhof zaterdag in de Stentor.

Na de zomer volgt uitsluitsel

Volgens Van den Bogaart worden op dit moment verschillende scenario’s op dit moment onderzocht. “Na de zomer maken we bekend wat we precies gaan doen. Het kan nog alle kanten op dus van een uitbreiding van het bestaande magazijn in Dedemsvaart of volledige nieuwbouw op de bestaande locatie daar tot en met een nieuwe locatie elders in het land. Zelfs een verbetering van de automatiseringsgraad van het magazijn in Dedemsvaart behoort tot de opties.”

Etailer heeft twee magazijnen

Wehkamp is een van de grootste internetwinkels van Nederland en heeft magazijnen in Dedemsvaart en Maurik ten zuiden van Veenendaal.

Reageer op dit artikel