nieuws

Prologis sluit twee contracten af voor Schiphol

Warehousing

Prologis, exploitant en ontwikkelaar van logistiek vastgoed, heeft contracten afgesloten met DHL Global Forwarding en Rutges Cargo Logistics & Warehousing voor in totaal 22.275 vierkante meter op Schiphol Zuidoost. Voor wat betreft DHL gaat het om een verlenging van een bestaand contract voor 19.435 m2 voor een langere periode. Het tweede contract behelst een doorstart van het failliete Rutges Cargo voor een periode van tien jaar. Dit bedrijf huurt 2840 m2 op Schiphol Zuidoost.

Prologis sluit twee contracten af voor Schiphol

Vrachtvervoerder DHL Global Forwarding verlengde haar contract op Schiphol DC3, een moderne cross dock faciliteit strategisch gelegen in de directe nabijheid van meerdere luchtvrachtafhandelaren. Rutges Cargo Logistics & Warehousing huurt bedrijf- en kantoorruimte op Schiphol Zuidoost aan de Prestwickweg 8. Volgens Prologis tonen beide overeenkomsten aan dat de vraag naar hoogwaardig logistiek vastgoed op strategische locaties groot blijft.

Werving van distributiecentra op logistieke hotspots

Op het gebied van vracht is Amsterdam Airport Schiphol de derde luchthaven van Europa. In 2012 werd 1,5 miljoen ton vracht vervoerd via de luchthaven. “Deze cijfers plus de gesloten langetermijncontracten laten zien dat er vraag blijft naar moderne, strategisch gelegen distributiecentra”, zegt Bram Verhoeven, vice president Prologis Benelux. “Over het algemeen is er een hoge bezettingsgraad van logistiek vastgoed en zien wij ruimte voor groei.”

Op strategische locaties concrete plannen uitwerken

Prologis speelt daarop in door op strategische locaties concrete plannen uit te werken voor nieuwbouwontwikkelingen afgestemd op de vraag van de klant, of over te gaan tot de werving van distributiecentra op strategisch gelegen logistieke hotspots, zoals Schiphol. Met een portfolio van 1,2 miljoen vierkante meter verdeeld over 62 gebouwen is Prologis een van de leidende partijen in de markt van distributieruimten in de Benelux.

Reageer op dit artikel