nieuws

Nepchauffeurs slaan slag in Tiel’s dc

Warehousing

Nepchauffeurs zijn er eind vorig jaar vandoor gegaan met 84 pallets met ongeveer 4750 laptops. Ze meldden zich destijds namens twee transportbedrijven uit Uden en Echt bij een distributiecentrum in Tiel. De twee criminelen stonden vandaag voor de rechter.

Nepchauffeurs slaan slag in Tiel’s dc

De zitting tegen de nepchauffeurs was vandaag voor de rechtbank in Arnhem; deze strafzaak is tegen twee vermeende nepchauffeurs van 43 en 66 jaar oud uit Utrecht en Soest én een vermeende 41-jarige organisator uit Wijk bij Duurstede.

 

Behalve de ladingdiefstal verwijt het Openbaar Ministerie (OM) de mannen uit Soest en Wijk bij Duurstede ook de smokkel van 13,3 kilo heroïne naar Basel.

 

De zaken werden nog niet inhoudelijk behandeld, omdat het onderzoek naar de ladingdiefstal nog altijd in volle gang is. Daarom werd dinsdag in de rechtszaal niet besproken hoe de dieven aan de vereiste referentienummers kwamen waarmee ze de lading meekregen. Inmiddels zijn in de zaak meer aanhoudingen gedaan en worden er nog aanhoudingen verwacht.

 

De man uit Soest werd 2 februari 2013 bij Nijmegen van de snelweg gehaald, nadat de politie een tip binnenkreeg. In zijn auto lag de heroïne met een straatwaarde van bijna een half miljoen euro. Het OM denkt dat de 41-jarige man uit Wijk bij Duurstede hem als chauffeur heeft geregeld.

 

De zaak gaat 24 juli verder met meer verdachten.

 

Diverse artikelen over ‘voorkomen van diefstal’…

Reageer op dit artikel