nieuws

Hyster Nijmegen viert 60 jarig jubileum

Warehousing

De Hyster fabriek in Nijmegen bestaat 60 jaar. Een mijlpaal waar de producent van big trucks trots op is. Reden voor het bedrijf om tientallen journalisten uit te nodigen om een kijkje te nemen in de fabriek.

Hyster Nijmegen viert 60 jarig jubileum

Het jubileumjaar 2012, 60 jaar nadat het bedrijf zich vestigde in Nijmegen,  had voor Hyster niet mooier kunnen zijn. De producent van big trucks boekte vorig jaar een recordaantal geproduceerde trucks. In totaal rolden er 1927 exemplaren van de Nijmeegse lopende band.  “Het was de eerste keer in 60 jaar historie dat de fabriek zo’n volume produceerde van trucks met een liftcapaciteit van 6 tot 52 ton”, aldus Wim van Dam, plant manager Nijmegen. Van Dam is trots op deze prestatie en het jubileum. Reden voor de manager en Hyster om de deuren te openen voor de pers. Dertig journalisten uit Europa namen woensdag 22 mei een kijkje in de Nijmeegse fabriek waar in 1953 de eerste trucks van de band rolden.

Doorontwikkeling

Hoewel de mensen van Hyster trots zijn op deze mijlpaal, is lang terugblikken niet aan de orde. Zij kijken vooruit.  “De markt ontwikkelt en wij ontwikkelen mee”, stelt Chris van de Werdt, salesmanager Noord Europa. Dat is ook de kracht van Hyster.meent plant manager Van Dam. “En nodig om marktleider te zijn en blijven.”  Om die doelstelling te halen heeft Hyster de afgelopen jaren haar 8 tot 16 ton machines doorontwikkeld en uitgerust met technieken om lagere emissie en brandstofverbruik te behalen.

Historie

De Hyster 40″ en Karry Krane waren in 1953 de eerste machines die in de Nijmeegse fabriek werden gemaakt. Zeven jaar later wordt het fundament gelegd voor de fabriek van vandaag de dag. Hyster stort zich in 1959 op de big trucks markt. Bijna veertig jaar later, in 1998, wordt Nijmegen dé plek voor de bouw van big trucks wereldwijd. 60 jaar na de start is de Waalstad nog altijd de enige plek waar Hyster big trucks worden geproduceerd.

Reageer op dit artikel