nieuws

Egemin automatiseert dc voor Yamazaki Mazak

Warehousing

Het Belgische Egemin heeft onlangs een magazijnautomatiseringscontract afgesloten met bestaande klant Yamazaki Mazak Europe. De magazijninrichter levert de logistieke automatisering voor het nieuwe distributiecentrum dat Yamazaki bouwt in Leuven naast zijn bestaande magazijnen. Het Japanse Takenaka bouwt het nieuwe distributiecentrum.

Egemin automatiseert dc voor Yamazaki Mazak

Yamazaki Mazak bedient vanuit zijn centrale European Spare Parts Center in Leuven zijn klanten van reserveonderdelen om hun machinepark operationeel te houden. De omzet en nodige opslagcapaciteit groeien elk jaar. Mazak verwacht dat beide de komende vijftien jaar zullen verdubbelen.

Uglies worden extern opgeslagen

Momenteel worden de grote en zware onderdelen, de uglies in logistiek vakjargon, extern opgeslagen, wat jaarlijks hoge kosten met zich meebrengt. Daarom besloot Mazak om in de toekomst de opslag en het beheer van deze onderdelen voor eigen rekening te nemen en een nieuw distributiecentrum te bouwen. Mazak besliste om de logistiek in het nieuwe distributiecentrum te automatiseren om meer opslagcapaciteit te realiseren voor de komende jaren, de workflow te optimaliseren en de kosten te reduceren.

Miniloadmagazijn met twee kranen

Egemin levert twee automatische magazijnsystemen: één voor de uglies, waar een automatisch palletmagazijn met twee gangwisselende kranen in drie gangen 3.000 palletlocaties kan bedienen. Daarnaast komt er een miniload magazijn met twee kranen voor opslag en picking van kleinere onderdelen, in 8.000 bakken, goed voor opslag van 70.000 verschillende artikelen.

In de levering van Egemin zitten ook alle conveyorsystemen en de werkstations voor order picking. De aansturing van de volledige magazijninstallatie gebeurt via de warehouse management software van Egemin.

Eind 2014 operationeel

Beide magazijnen zullen tegen eind volgend jaar operationeel zijn. Egemin moderniseerde eerder in 2005 het bestaande miniloadmagazijn voor Mazak dat in 1991 werd gebouwd door een andere leverancier. Sindsdien voert Egemin ook het onderhoud uit voor dit magazijn via een service level agreement.

Reageer op dit artikel