nieuws

Edeka bouwt nieuw logistiek centrum

Warehousing

Het Duitse supermarktconcern Edeka bouwt een nieuw logistiek centrum van 48.000 vierkante meter. Witron levert de logistieke en orderverzamelsystemen.

Edeka bouwt nieuw logistiek centrum

Het nieuwe logistiek centrum in Berbersdorf (Saksen)  aan de A4 bedient 520 winkels met meer dan 12.000 verschillende artikelen uit de assortimenten droge kruidenierswaren, vers, delicatessen, vlees, fruit, groenten en diepvries. Het logistiek centrum wordt gefaseerd in gebruik genomen vanaf volgend jaar zomer. Het centrum moet in het eerste kwartaal van 2015 volledig operationeel zijn. De oplossingen van Witron OPM (droge kruidenierswaren), DPS (droge kruidenierswaren/vlees), ETP (delicatessen/diepvries) en CPS (delicatessen/fruit + groenten) verzamelen op een piekdag 378.000 artikelen op pallets, rolcontainers, thermo containers of in bakken.

Integratie systemen

Naast de eigenlijke opslag en orderverzameling, zijn ook de voorafgaande en daaropvolgende processen, zoals goederenontvangst, bevoorrading, handling van lege pallets en afwikkeling van orders door de expeditie geïntegreerd door Witron. Edeka heeft hierdoor grote transparantie, geringe foutpercentages en optimalisering van service en logistieke kosten.  Zo is bijvoorbeeld het beheer van lege pallets/rolcontainers/thermo containers met behulp van conveyor techniek bij de goederenontvangst geïntegreerd.

Temperatuurzones

In aansluiting op de opslag en orderverzameling organiseert en optimaliseert een geautomatiseerd verzendbuffer het complete goederen uitgangsproces. De buffer is in verschillende temperatuurzones verdeeld. Het slaat orderpallets, rolcontainers en thermo containers op en consolideert de ladingsdragers per klantorder – en verstuurd deze vervolgens  “just-in-time” en in de juiste volgorde – via verzendbanen naar de laaddeuren. De vrachtwagens worden hierdoor beladen volgens de individuele eigenschappen van de desbetreffende winkel.

Reageer op dit artikel