nieuws

EDC Forever Direct officieel geopend

Warehousing

Forever Living Product, producent van aloë vera producten, heeft een nieuw Europees distributiecentrum gebouwd. Vandaag (vrijdag) was de officiële opening van het EDC op het bedrijventerrein Borchwerf in Oud Gastel.

EDC Forever Direct officieel geopend

De opening van het goudkleurige pand werd officieel geopend in het bijzijn van onder meer de Chargé d’Affaires, ad interim van de Amerikaanse Ambassade, Mr. Edwin Nolan. Ook Rex Maughan , de oprichter en ceo van het Amerikaanse bedrijf Forever Living Products, was aanwezig. “Ons succes komt voort uit drie factoren: we werken samen met de beste mensen die beschikbaar zijn, we hebben zelf controle over de vitale processen in de supply chain en we zetten onze bedrijfsvoering duurzaam op.”

Deze drie principes waren ook leidend bij de bouw van het EDC. “We kwamen naar Nederland omdat de aandacht voor logistiek hier historisch verankerd is, met van oudsher de ervaring met het afhandelen van grote internationale transportstromen en hoogstaande en zakelijke douaneprocessen die het internationale zakendoen op een prima wijze ondersteunen.”

19 landen

Vanuit het EDC zullen drieënnegentig landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika worden bevoorraad met de schoonheids- en huidverzorgingsproducten van Forever Living Products. In negentien landen zal direct aan de distributeurs worden geleverd via order fulfillment. Vanuit Nederland handelt Forever Direct EU tevens de fulfillment af naar 100.000 distributeurs voor achttien landen. Martin Zegers, managing director van Forever Direct Europe: “Voorheen had Forever Living Products elf distributiecentra in de Benelux, Scandinavië, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Spanje, Portugal, Engeland, Ierland en Frankrijk. In de nieuwe situatie hebben we het nieuwe distributiecentrum van Forever Direct EU op Bedrijvenpark Borchwerf. Met de investeringen hier worden direct kosten bespaard.”

Forever Direct schakelde CB Richard Ellis in voor de locatiekeuze van het EDC. HVBM Vastgoed trad op als projectontwikkelaar. Dedato Ontwerpers en Architecten ontwierp het pand. SSI Schäfer tekende voor de magazijninrichting.


Lees de reportage over Forever Direct in het April nummer van Logistiek

Abonneren

U wilt een abonnement op Logistiek Magazine? Kijk hier voor een speciale aanbieding.

Een gratis abonnement op onze Logistieke Nieuwsbrief vindt u hier.

Reageer op dit artikel