nieuws

App berekent nettokosten voor wikkelen met folie

Warehousing

Foliespecialist WP Innovations, uitvinder van onder andere de LitewrapperCL, heeft een app uitgebracht waarmee de echte kosten voor het wikkelen van een pallet met folie kunnen worden berekend. De app werkt zowel voor handrollen als machinefolie en is voor 0,89 euro verkrijgbaar in de Apple iTunes Store.

App berekent nettokosten voor wikkelen met folie

De app is bedoeld om inkopers van bedrijven bewust te maken van waar zij nu eigenlijk voor betalen. Initiatiefnemer en WP Innovationsdirecteur Renė van Glabbeek vertelt dat het in Nederland al decennialang de normaalste zaak is dat kokers, pallets en verpakkingsmateriaal worden meegewogen en -berekend in de kiloprijs: “Het percentage onbruikbaar afval kan daarbij oplopen tot maar liefst 20 procent. Door dit verschil tussen bruto en netto is de gefactureerde kiloprijs van de folie vaak niet correct. Bovendien moeten bedrijven ook nog eens betalen voor het afvoeren van afval. In andere landen is deze gang van zaken echt ondenkbaar, daar betaalt men alleen voor materiaal waar men ook echt iets aan heeft.”

Duidelijkheid over de werkelijke wikkelkosten

De nieuwe app van WP Innovations is ontwikkeld om de werkelijke kosten voor het wikkelen van een pallet met folie te bepalen. Gebruikers kunnen gegevens invoeren in de app waarna deze de nettokosten uitrekent. De app kan tevens worden gebruikt voor het bepalen van de rollengte of dikte van de benodigde folie. Volgens WP Innovations is de app inmiddels al vele malen gedownload.

Reageer op dit artikel