nieuws

Vanderlande levert sorteerlijn aan Finse ldv’er

Warehousing

De Finse logistiek dienstverlener Itella Logistics heeft met Vanderlande Industries een order gesloten voor levering van een nieuwe sorteerlijn. De lijn is recent ontwikkeld door het bedrijf uit Veghel en is geschikt voor pakketten en onregelmatig gevormde artikelen met uiteenlopende formaten.

Vanderlande levert sorteerlijn aan Finse ldv’er

De nieuwe sorteerlijn die Itella in gebruik neemt, sorteert geautomatiseerd allerlei artikelen die tot dusverre werden aangemerkt als ‘non-coveyable’ met ander woorden niet te vervoeren op conventionele transport- en sorteersystemen.

Hoge sorteercapaciteit

De sorteerlijn is gebaseerd op het Posisorter-systeem van Vanderlande. Deze lijn sorteert met een hoge capaciteit en nauwkeurigheid pakketten met uiteenlopende vormen en formaten. In de hub van Itella sorteert deze lijn alle onregelmatig gevormde pakketten en producten die niet kunnen worden afgehandeld met de bestaande sorteersystemen.

Extra hoge sorteertschoenen

Het systeem voor Itella is, zo meldt Vanderlande, voorzien van extra hoge sorteerschoenen plus 25 chutes waarlangs de gesorteerde producten naar de desbetreffende laadbestemmingen worden afgevoerd.

Gering ruimtebeslag

De Posisorter heeft volgens het Veghelse bedrijf als voordeel een gering ruimtebeslag, waardoor het optimaal gebruik maakt van de werkruimte voor operators alsmede de magazijnruimte. De transportbanden hebben een gesloten oppervlak, zodat er geen objecten doorheen kunnen vallen of vast blijven zitten.

Met Kerst operationeel

De order is in maart gesloten. De nieuwe lijn moet voor de start van het piekseizoen, Kerst dit jaar, in bedrijf worden genomen door de Finse logistiek dienstverlener die vooral actief is in Noord-Europa.

Reageer op dit artikel