nieuws

Tommy Hilfiger verplaatst distributie naar Borchwerf II

Warehousing

Het Amerikaanse Tommy Hilfiger vestigt zich in een distributiecentrum op logistiek bedrijvenpark Borchwerf II in Oud Gastel bij Roosendaal. De komst van het modemerk wordt bevestigd door de regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN West-Brabant. Tommy Hilfiger krijgt onderdak in een bestaand dc, waarin tot voor kort een operatie van DHL Supply Chain was gevestigd.

Tommy Hilfiger verplaatst distributie naar Borchwerf II

De komst van het bekende modemerk zal volgens BN/De Stem en Omroep Brabant indirect zo’n 150 tot 200 banen opleveren. Het voormalige DHL-distributiecentrum, dat een oppervlak heeft van rond de 30.000 vierkante meter, staat langs de snelweg A17 naast het dc van kledinggigant Calvin Klein/Warnaco. REWIN West Brabant haalde dit bedrijf eerder al naar Borchwerf II.

PVH is eigenaar Hilfiger en Calvin Klein

Sinds vorig jaar oktober is PVH (Philips – Van Heusen) de eigenaar van combinatie Calvin Klein/Warnaco. PVH is ook eigenaar van het modemerk Tommy Hilfiger. PVH wil de modelijnen Calvin Klein en Tommy Hilfiger nu gecoördineerd exploiteren.

Verdeelcentrum van fashion

Vanuit het Calvin Klein/Warnaco distributiecentrum worden de Europese en Noord-Afrikaanse markt bediend. Waarschijnlijk worden vanuit het aanpalende ‘Tommy Hilfiger dc’ ook deze markten bediend. Met aanwinst Tommy Hilfiger kan logistiek bedrijvenpark Borchwerf II in logistieke hotspot West-Brabant uitgroeien tot een belangrijk verdeelcentrum van fashion in het hogere merksegment.

Dc wordt zo snel mogelijk in gebruik genomen

Een woordvoerster van de gemeente Halderberge bevestigt tegenover BN/De Stem overigens ook de komst van Tommy Hilfiger. Het distributiecentrum, dat PVH huurt van een belegger, zal zo meldt REWIN zo snel mogelijk in gebruik worden genomen.

Lees ook:


‘Borchwerf ligt in het hart van het Antwerpse achterland’Bouw ‘gouden dc’ Forever Direct begonnen


Reageer op dit artikel