nieuws

Qimarox introduceert systeem Collect & Sort

Warehousing

Qimarox heeft een nieuw automatisch orderverzamelsysteem “Collect&Sort” ontwikkeld. Het systeem kan tot duizend producten, bakken of dozen per uur kan verwerken. Centraal element in dit systeem is het verticaal transportsysteem Prorunner mk5.

Qimarox introduceert systeem Collect & Sort

Het automatische orderverzamelsysteem “Collect&Sort” van Qimarox bestaat uit een aantal niveaus met doorrolkanalen waarin producten kunnen worden opgeslagen. Aan de voorzijde van de doorrolkanalen rijdt op elk niveau een korte rollenbaanmodule heen en weer. Deze module haalt de producten in de goede volgorde uit de doorrolkanalen en transporteert ze naar de Prorunner mk5, het verticale transportsysteem van Qimarox.

15 kanalen

Dit systeem ontvangt de producten van alle niveaus en plaatst ze in de goede volgorde op één of meerdere afvoerbanen. Die afvoerbanen sturen de producten vervolgens naar een palletiseerstation of rechtstreeks naar de expeditievloer. Per niveau kunnen ongeveer 15 kanalen bediend worden met een rollenbaanmodule. De Prorunner mk5 kan een maximale hoogte van 15 meter halen, het aantal niveaus is uit te breiden tot 20 lagen. Dit brengt het totaal aan pick locaties tot 300 stuks.

2000 per uur

Dankzij het gebruik van de snelle Prorummer mk5 heeft het “Collect&Sort” systeem van Qimarox een hoge capaciteit. 2000 producten per uur is voor de standaard Prorunner mk5 haalbaar. De machine is met name geschikt voor een relatief beperkt aantal picklocaties. Behalve als orderverzamelsysteem kan Collect&Sort ook worden gebruikt als sequencer  in mixed palletizing systemen. Dankzij het gepatenteerde ontwerp worden alle producten horizontaal getransporteerd.

Onderhoudsarm

Het automatische “Collect&Sort” systeem is geschikt voor producten, bakken of dozen die minimaal 200 x 200 en maximaal 600 x 600 millimeter meten en die niet meer dan 50 kilogram wegen. In een speciale XL-uitvoering kunnen producten tot 900 x 900 millimeter worden verwerkt.

Reageer op dit artikel