nieuws

Logistiek vastgoed nog altijd in trek in Brabant

Warehousing

De huurprijzen van logistiek vastgoed in Noord-Brabant zijn in 2012 flink gestegen en hetzelfde geldt voor de yields (huuropbrengsten). De toenemende vraag naar logistiek vastgoed door e-commercebedrijven en de aanwezigheid van gekwalificeerd personeel in deze provincie spelen daarbij een belangrijke rol, meldt Vastgoedmarkt dat zich baseert op de Benelux Rents Map van Colliers International, één van ’s werelds grootste bedrijfsmakelaars.

Logistiek vastgoed nog altijd in trek in Brabant

De verwachting voor de komende twaalf maanden is dat logistiek vastgoed in Brabant het goed zal blijven doen aldus de Benelux Rents Map die Colliers International voor de tweede keer (zie ook de pdf onderaan dit bericht) uitbrengt. De kaart, die eind vorige week verscheen, geeft een overzicht van huurprijzen, yields en de vooruitzichten voor de logistiek vastgoedmarkt.

Venlo verliest terrein op Eindhoven en Tilburg

Waar in de provincie Noord-Brabant de huurprijzen stegen en de yields verbeterden, gebeurde in logistieke hotspot Venlo het omgekeerde, constateert Vastgoedmarkt in een analyse van de eind vorige week verschehen kaart. Venlo lijkt terrein te verliezen aan de logistieke hotspots Eindhoven en Tilburg, die beter inspelen op de groeiende vraag naar logistiek vastgoed.

In België is ‘beperkte beweging’

De gemiddelde huurprijs in Rotterdam daalde door toename van het aanbod. Schiphol liet ondanks een toename van het aanbod juist licht hogere huurprijzen zien. De meeste deelmarkten in België noteerden lichte huurprijsstijgingen, terwijl de yields stabiel bleven. De beperkte bewegingen in de Belgische logistiek vastgoedmarkt zijn toe te schrijven aan een passieve houding van zowel gebruikers als beleggers en ontwikkelaars.

Verladers nemen distributie weer in eigen hand

Een trend is verder, zo meldt Colliers International, dat verladers vaker zelf logistieke ruimte in gebruik nemen ten behoeve van hun distributie. Voorheen werd dit deel van het logistieke proces uitbesteed. Wel worden inpandige activiteiten dikwijls uitbesteed aan logistiek dienstverleners.

Reageer op dit artikel