nieuws

Eurofreez breidt uit met palletiseermachine

Warehousing

Eurofreez heeft een nieuwe palletiseermachine geïnstalleerd. Het Belgische aardappelverwerkingsbedrijf heeft de machine aangeschaft als onderdeel van een nieuwe verpakkingslijn voor diepgevroren aardappelproducten.

Eurofreez breidt uit met palletiseermachine

Eurofreez (onderdeel van Aviko) verwerkt via de nieuwe verpakkingslijn zo’n drie ton aan diepgevroren aardappelproducten per uur. De producten worden gestapeld op pallets met een gewicht dat varieert van 300 tot 800 kilogram. De producten worden op hoogte  aangevoerd en tot een palletlaag geformeerd, waarna een complete laag in één keer op een pallet wordt geschoven. Zodra de laag op de pallet ligt, laat de machine de pallet iets zakken zodat de volgende laag kan worden geplaatst. Een speciale schuif duwt de producten tot op de millimeter nauwkeurig op hun plek. Het zijn dus niet de producten die op en neer bewegen, maar de pallet. Dat scheelt tijd en leidt tot een verwerkingscapaciteit van zo’n 1000 dozen per uur.  De palletiseermachine Highrunner mk2, ontwikkeld en gebouwd door Nedpack, is minder storingsgevoelig dan onze bestaande palletiseermachine, aldus Wouter Sarrazyn, adjunct-hoofd technische dienst van Eurofreez.

Reageer op dit artikel