nieuws

Reachtruck met verbeterd zicht

Warehousing

Jungheinrich brengt een uitbreiding van het reachtruckprogramma op de markt. De nieuwe ETV 318 gaat 400 kg verder in hefvermogen, dan de ‘lichtere broertjes’, die eerder werden geiïntroduceerd. Nieuw is een panoramadak.

Reachtruck met verbeterd zicht

Het nieuw ontworpen panoramadak van veiligheidsglas biedt onbelemmerd zicht tijdens het in- en uitslaan van pallets op grote hoogte.  Er zijn geen dwarsspijlen meer, waardoor het zicht van de chauffeur kan worden gehinderd. Het dak is leverbaar als optie, de basistruck heeft nog wel de bekende spijlen.

Stuurknop op 9 uur

De ETV 318 is verder voorzien van een nieuwe elektrische besturing: Bij rechtuit rijden bevindt de stuurknop zich voortaan altijd op de meest ergonomische positie – namelijk op de stand van 9 uur. Omdat het mogelijk is om zonder aanslag onbeperkt te draaien aan het stuur, is de rijrichting niet altijd duidelijk voor de chauffeur. Na stilstand brengt het nieuwe stuursysteem de stuurknop bij rechtuit rijden altijd terug naar de gewenste positie.

Snappen op hoogte

Op veiligheidsgebied heeft de nieuwe reachtruck het systeem Position Control. Het al eerder toegepaste systeem maakt het mogelijk om eenvoudig pallets in en uit te stapelen op vooraf gedefinieerde hoogtes. Nieuw is nu de zogenaamde ‘Snap-functie’. Als een chauffeur in de buurt komt van de gewenste afzethoogte, laat hij de hendel los waarna de truck automatisch de juiste hoogte op zoekt. Dat scheelt tijd, maar vooral ook schade aan goederen en aan stellingen.

Hoger restvermogen

De nieuwe ETV 318 completeert het reachtruckprogramma van Jungheinrich. De truck heeft een nominaal draagvermogen van 1.800 kg. Bij de maximale hefhoogte van 11.500 mm heeft de truck een restdraagvermogen van maar liefst 1.000 kg. De uitvoering is grotendeels vergelijkbaar met de ETV 214/216, die in 2011 op de markt kwam.

 

Meer info: Jungheinrich Nederland

Reageer op dit artikel