nieuws

OMS bouwt in Oosterhout EDC voor Lidl

Warehousing

Logistiek dienstverlener OMS (Oosterhout Modal Shift) begint deze maand in Oosterhout (West-Brabant) met de bouw van een nieuw duurzaam distributiecentrum met een omvang van 30.000 vierkante meter. Het pand wordt 1 november dit jaar opgeleverd. OMS zal vanaf die datum vanuit dit dc onder andere de Europese logistiek verzorgen voor supermarktketen Lidl.

OMS bouwt in Oosterhout EDC voor Lidl

Het distributiecentrum, een initiatief van Wim Rietveld eigenaar van het gelijknamige transportbedrijf, OMS en de Oosterhoutse Container Terminal (OCT), wordt gebouwd volgens een duurzaam ontwerp. Zo worden onder andere de verlichting van de gehele begane grond en de entresol van 6.000 vierkante meter volledig in LED uitgevoerd. Daarnaast is het dak van het dc voorbereid op toekomstige plaatsing van zonnepanelen. Valeres Industriebouw uit Best is hoofdaannemer van het pand.

Tweehonderd werknemers

Het distributiecentrum wordt gebouwd op logistiek bedrijvenpark Weststad en zal gebruikt worden om van daaruit alle international ingevoerde non-food goederen te distribueren naar de vestigingen van Lidl in heel Europa. Rond de dc-vestiging wordt de directe en indirecte werkgelegenheid geschat op tweehonderd werknemers.

Grote klanten van de logistieke groep Oosterhoutse Container Terminal (OCT), OMS en Rietveld gaan straks ook gebruik maken van het nieuwe dc en de bijbehorende dienstverlening. De logistieke dienstverlener werkt voor grote namen als LG, Ikea en de Duitse sappenproducent Döhler.

Trimodale positie benutten

De nieuwbouw van het dc moet als springplank dienen voor de verdere uitbouw van deze relaties waarbij de trimodale positie van het pand een belangrijke rol speelt. Het vervoer over water is in logistieke hotspot Oosterhout namelijk goed op orde volgens OMS. Vorig jaar ging 125.000 teu overslag via de Oosterhoutse Container Terminal. Onderzoek naar opzet van continentaal vervoer per spoor vanuit het zogeheten ODC is inmiddels opgestart.

Namens de regio West-Brabant is NV Rewin betrokken geweest bij het vestigingstraject.

Reageer op dit artikel