nieuws

Nieuwe masten voor elektrische Toyota heftrucks

Warehousing

Toyota Material Handling levert sinds kort nieuwe masten voor de elektrische vorkheftruckserie Traigo48V 1,5t-2,0t. Het gaat om een range tweedelige en driedelige masten met enkele, vrije, heffingscilinders. Bij masten met een vrije heffingscylinder bereiken de vorken hun hoogste punt binnen de mastdelen, zonder dat de hefmast uitschuift.

Nieuwe masten voor elektrische Toyota heftrucks

De Traigo48V serie was tot op heden alleen leverbaar met W-type masten met 2 vrije heffingscyclinder (FW/FSW) geplaatst in de mastprofielen en een V-mast zonder vrije heffing. De nieuwe V-masten zijn allen voorzien van 1 centraal geplaatste hefcylinder en krijgen als naamsaanduiding FV en FSV mee, naast de bestaande naamgeving FW en FSW. Deze serie masten was eerder al beschikbaar voor de Toyota Tonero verbrandingsvorkheftrucks en Toyota 7FBMF 80V elektrische heftrucks.

Goed zicht voor een veilige operatie

De nieuwe V-masten geven een uitstekend zicht op de vorken. Dit maakt heftrucks met dit type mast geschikt voor het veelvuldig opnemen en verplaatsen van pallets over korte afstanden. Dit betekent een snellere pallethandeling en minder schades aan pallets en goederen. De W-serie masten bieden goed doorzicht verder naar voren. Dit maakt dit type mast geschikt voor activiteiten waarbij  veelvuldig over langere afstanden gereden wordt. Goed zicht voor een veilige operatie is hierbij namelijk onontbeerlijk.

Unieke combinaties mogelijk

De FV-mast is leverbaar tot een hefhoogte van 3700 mm en de FSV driedelige mast met enkele hefcylinder tot 6000 mm. Door de uitbreiding met de FV en FSV serie masten zijn er voortaan 360 unieke combinaties mogelijk en is er volgens de leverancier voor iedere activiteit een juiste heftruck te configureren. Daarnaast zijn alle masten binnen de Toyota Traigo48V serie heftrucks onderling uitwisselbaar.

Reageer op dit artikel