nieuws

Minder productie, meer winst Jungheinrich

Warehousing

Heftruckfabrikant produceerde in het fiscale jaar 2012 minder trucks en noteerde ook minder trucks in haar orderportefeuille. Maar in verkoopomzet en opbrengst scoorde het bedrijf een nieuw record. Vooral diesel/LPG trucks en logistieke systemen springen positief naar voren, zo blijkt uit vandaag bekend gemaakte jaarcijfers.

Minder productie, meer winst Jungheinrich

Met een omzetgroei van 3 procent naar 2.251 miljoen euro toont de bedrijfsleiding zich bijzonder tevreden in een markt, die door onzekerheid wordt geteisterd. Jungheinrich slaagde er in om op winstkoers te blijven, hoewel het aantal geproduceerde heftrucks terug viel naar 73.200 eenheden. Dat is 3 procent lager dan in het voorgaande jaar. Het topjaar 2007 met 82.400 units is nog ver weg. Eind 2012 had Jungheinrich aan nieuwe trucks voor een bedrag van 298 miljoen euro in portefeuille staan. Dat was 305 miljoen euro in 2011.

Voorbereiden op nieuwe groeikansen

Op de persconferentie vandaag zei Hans-Georg Frey (voorzitter van de Raad van Bestuur), dat zijn bedrijf een all-time high had gescoord in resultaat (EBIT) met een bedrag van 150 miljoen euro (dat was het voorgaande jaar 146 miljoen euro en ook toen een record). Ook de werkgelegenheid nam toe bij de heftruckfabrikant met 550 mensen naar ruim 11.200 medewerkers. Frey wil doorgaan met investeren (afgelopen jaar 45 miljoen euro, in 2011 was dat 38 miljoen euro). “We verwachten de komende jaren nieuwe groeikansen en willen ons daar goed op voorbereiden.”

Voor 2013 verwacht Jungheinrich weinig beweging in de markt. De eerste twee maanden ging de omzet een paar procent achteruit. De Europese markt zal op hetzelfde niveau blijven. De Aziatische markt, China vooral, zal mogelijk in de tweede helft van dit jaar weer aantrekken. Of 2013 weer een (lichte) verbetering van het record aan omzet en resultaat zal laten zien, is de vraag.

 

Lees ook: Goed jaar voor Jungheinrich

Reageer op dit artikel