nieuws

Jungheinrich heeft goed jaar achter de rug

Warehousing

Afgelopen jaar wist heftruckfabrikant Jungheinrich mooie financiële resultaten te bereiken. De omzet steeg ruim 5 procent, de winst bleef daar iets bij achter. Ook voor komend jaar heeft Jungheinrich een goed gevulde orderportefeuille.

Jungheinrich heeft goed jaar achter de rug

Eind van de maand presenteert de Hamburgse heftruckfabrikant officieel de jaarcijfers. Nu is bekend gemaakt dat de omzet in 2012 steeg van 2.116 miljoen euro naar 2.229 miljoen euro. Het resultaat steeg ook – zij het procentueel iets minder – van 146 naar 150 miljoen euro. Het bedrijf stelt voor om het uit te keren dividend te verhogen met 10 eurocent per aandeel.

Ook voor de komende tijd heeft Jungheinrich alle reden om optimistisch te zijn. De waarde aan binnengekomen orders bedraagt 2.250 miljoen euro. Vorig jaar lag dat bedrag op 2.178 miljoen euro. Op dit punt is de groei nog altijd 3,3 procent, ondanks de economische crisis in Europa.

Groeikansen en investeringen

Onlangs wees CEO Helmut Limberg er al op, dat de grootste groeikansen voor het bedrijf liggen in China, maar ook in India waar Jungheinrich een vestiging heeft geopend vorig jaar. Daarnaast wil het bedrijf zich meer profileren als leverancier van totaaloplossingen, zeker nu per 1 januari softwareleverancier ISA in Oostenrijk volledig is overgenomen.

Voor komend jaar staat de oplevering van een nieuw centraal onderdelenmagazijn in Kaltenkirchen op het programma. Verder gaat Jungheinrich investeren in de fabriek in Moosburg om de capaciteit te vergroten, evenals in de revisiefabriek in Klipphausen (nabij Dresden).

 

Lees ook: ‘Nummer één zijn in after sales’

Reageer op dit artikel